Author Topic: Updated PC-E menu  (Read 24415 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mic_

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 632
Updated PC-E menu
« on: August 10, 2010, 01:56:10 AM »
My updated menu for the PC-E flash card is now available for download at http://code.google.com/p/neo-myth-menu/downloads/list

The source code (for those interested) is available at http://code.google.com/p/neo-myth-menu/source/browse/#svn/trunk/PCE

I've only been able to test it on my TurboGrafx so far, but hopefully it should work the same on a PC-Engine.

Screenshot:


And a short video captured from my european TurboGrafx: http://www.youtube.com/watch?v=WJlgML-o3HA

Offline Conle

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2203
Re: Updated PC-E menu
« Reply #1 on: August 10, 2010, 11:03:27 AM »
Mic_  :P !!
That looks really cool.

edit~posted it on the news page  :)
« Last Edit: August 10, 2010, 11:05:10 AM by Conle »

Offline mr.spiv

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
    • junk yard
Re: Updated PC-E menu
« Reply #2 on: August 12, 2010, 04:48:10 AM »
My updated menu for the PC-E flash card is now available for download at http://code.google.com/p/neo-myth-menu/downloads/list

The source code (for those interested) is available at http://code.google.com/p/neo-myth-menu/source/browse/#svn/trunk/PCE

I've only been able to test it on my TurboGrafx so far, but hopefully it should work the same on a PC-Engine.

Thanks for the updated menu. I gave it a try on my Core Grafx and using the latest Slim-e-loader. The menu boots up and lists roms but is not able to start any of those. It just immediately resets back to the menu. Did you change anything particular compared to neoflash menus v1.03/1.04 (I did not check the source codes yet..) ?
..more coffee..

Offline mic_

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 632
Re: Updated PC-E menu
« Reply #3 on: August 12, 2010, 02:03:19 PM »
No, I didn't change the loading procedure. But I haven't been able to test it on a japanese system (CoreGrafx is japanese, isn't it?).

Offline mr.spiv

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
    • junk yard
Re: Updated PC-E menu
« Reply #4 on: August 13, 2010, 12:44:29 AM »
No, I didn't change the loading procedure. But I haven't been able to test it on a japanese system (CoreGrafx is japanese, isn't it?).

Yep, it's Japanese. Though, the banking code is about equivalent I wonder what's going wrong.. could be my flash proggie as well, heh.  I'll do some testing with neoflash menu expanded to side of your menu rom.
..more coffee..

Offline mr.spiv

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
    • junk yard
Re: Updated PC-E menu
« Reply #5 on: August 13, 2010, 02:45:14 AM »
Yep, it's Japanese. Though, the banking code is about equivalent I wonder what's going wrong.. could be my flash proggie as well, heh.  I'll do some testing with neoflash menu expanded to side of your menu rom.

Tested with double size menu (2x neoflash 1.04).. worked ok. Spotted a bug in slim-e-loader though, so this was very useful, heh.
..more coffee..

Offline mic_

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 632
Re: Updated PC-E menu
« Reply #6 on: August 13, 2010, 03:54:43 PM »
Tested with double size menu (2x neoflash 1.04).. worked ok. Spotted a bug in slim-e-loader though, so this was very useful, heh.

So the problem was in your programmer? Or does game loading still not work on your CoreGrafx? Have you tried if it works if you use the Neo2 Manager to replace the menu / burn the games ? (if you've got a WIndows computer, that is).

Offline mr.spiv

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
    • junk yard
Re: Updated PC-E menu
« Reply #7 on: August 14, 2010, 07:52:04 PM »
So the problem was in your programmer? Or does game loading still not work on your CoreGrafx? Have you tried if it works if you use the Neo2 Manager to replace the menu / burn the games ? (if you've got a WIndows computer, that is).

No problems with my programmer.. so far. That works fine with both 1.03 & 1.04 Neoflash menus. The bug I mentioned was related to just GUI logic... ROMs still don't boot up in CoreGrafx with your menu.

And alas, I don't have a Windows machine nor an image I could possibly use. In past I used some random machine at work to do required USB sniffing. Maybe I could hijack one again and do some testing.
..more coffee..

Offline mic_

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 632
Re: Updated PC-E menu
« Reply #8 on: August 15, 2010, 12:08:11 AM »
Huh.
Well, if you ever find anything I can try fixing it.

Offline mr.spiv

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
    • junk yard
Re: Updated PC-E menu
« Reply #9 on: August 16, 2010, 03:19:41 AM »
Huh.
Well, if you ever find anything I can try fixing it.

No probs. I'll try to sort this stuff out as well... though I am quite a slacker when it comes to complete anything. Btw, the carts I have are first generation 64M and 128M carts. These have no save ram.
« Last Edit: August 16, 2010, 03:24:23 AM by mr.spiv »
..more coffee..

Offline elcetrochip

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • NEO newbie
Re: Updated PC-E menu
« Reply #10 on: December 16, 2010, 07:31:19 PM »
is there a way to use the updated menu with the old programming software? I get a bios size error when I try. The new Neo 2 Manager does not work with my non-save 128m card.
« Last Edit: December 16, 2010, 07:33:26 PM by elcetrochip »

Offline mic_

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 632
Re: Updated PC-E menu
« Reply #11 on: December 16, 2010, 11:59:36 PM »
is there a way to use the updated menu with the old programming software? I get a bios size error when I try. The new Neo 2 Manager does not work with my non-save 128m card.

If the old programmer is hardcoded to only accept an 8kB menu then no: there isn't a way. The new menu is twice as large because of the extra graphics.

Offline Conle

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2203
Re: Updated PC-E menu
« Reply #12 on: December 17, 2010, 11:43:45 AM »
The new Neo 2 Manager does not work with my non-save 128m card.

Better report it in the Neo2 Manager's 1.0.6 thread.    ~sm-69.gif~.gif

Offline markwolfe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
  • NEO newbie
Re: Updated PC-E menu
« Reply #13 on: December 22, 2010, 02:39:25 AM »
just tested this menu using the OSX beta slimgui software and it does not work, it looks great but when you choose to launch game, it jut resets the menu. this is a glitch in the lading software I'm sure. too bad because this looks great.

Offline mic_

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 632
Re: Updated PC-E menu
« Reply #14 on: December 22, 2010, 05:20:06 AM »
What model of the console are you using? I only have a PAL TG16 myself, so that's the only kind I can test with.

I really have zero documentation about how the cart works. The way I made the updated menu was by manually disassembling the original menu with the help of an emulator, and then adding my own code for listing multiple games and loading some additional graphics. But the actual loading should be exactly the same, so I'm assuming you have the same problems with the original menu(?)